קרה לכם פעם שהחזקתם חפץ ביד ולא ידעת היכן לאחסנו ?
קורה לכולם, לכן חשובים אזורי האחסון בבית.
ברור לכל שארגון נכון בבית, יוצר סדר ויעילות בחיי היומיום. ארגון הבית ואו המשרד מתחיל בחשיבה מוקדמת הכוללת רשימת מלאי של כל החפצים שכרגע נמצאים בארונות וחפצים שאין להם מקום קבוע ובכך יוצרים בלאגן.
מספר ארונות שכדאי שיהיו ברשותכם:
- ארון כניסה- ארון שממוקם ליד דלת הכניסה, מאחסן בתוכו מעילים, תיקים, מטריות ועוד.. כדאי לתכנן אותו סגור בדלתות ושיהיה מדף אחד פתוח למפתחות, מכתבים, טלפונים ניידים ומגירות לאחסון פריטים קטנים.
- ארון פינת אוכל- ארון לאחסון כלי אוכל להגשה, כלים השייכים למטבח, אבל אינם בשימוש יומיומי. כדאי לחלק את הארון למדפים ולמגירות לצלחות וכוסות, מפות, סכו”ם להגשה ועוד פריטים קטנים ואפילו בר משקאות.
- ארון מסדרון- אם ישנה אפשרות, כדאי לתכנן נישה במסדרון (לקיחת שטח מחדר סמוך) לאחסון פריטים בשימוש כולם: צעצועים, שמיכות, סדינים…
- ארון חדר שירות- ארון בחדר הכביסה, אפילו שהחדר קטן מימדים, כדאי לתכנן חלוקה יעילה של מדפים שסגורים מאחורי דלתות: למגב ומטאטא, לדלי ולשואב אבק, לסל כביסה וחומרי ניקוי.
- ארון מכשירי אלקטרוניקה- פעם שמו היה “מזנון” רהיט המאחסן את כל המכישירים המפעילים את הטלויזיה: חשוב להקפיד על עומק המאפשר מקום נוח לכבלים האחוריים, שתהיה גישה נוחה לתפעול ואם הארון סגור גם איוורור, מגירות לדיסקים, לפי הגודל המדוייק.
עוד שני טיפים קטנים,
בתכנון רהיטי האחסון הוסיפו עוד 25% מקום לחפצים נוספים.
רצוי שהארונות ימוקמו בנישות כדי לתת תחושה של גודל בחדר והגמר שלהם יהיה בגוון הקירות אשר צמודים אליהם.